Уряд виділяє додаткові 15,5 млрд грн для закупівлі дронів – Шмигаль

Українські військовослужбовці 22-ї бригади запускають розвідувальний БПЛА «Лелека» поблизу Часового Яру на Донеччині, 27 квітня 2024 року

Кабінет міністрів України виділяє додаткові 15,5 мільярдів гривень для закупівлі дронів, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 30 квітня.

«Це додатковий ресурс до тих 43,3 мільярда гривень, які ми вже виділили на безпілотники в цьому році. Кошти підуть Адміністрації Держспецзв’язку, яка займається відповідними закупівлями», – сказав голова уряду.

За словами Дениса Шмигаля, за виділені сьогодні кошти Силам оборони України поставлять 300 тисяч дронів.

У лютому цього року президент України Володимир Зеленський підписав указ про створення Сил безпілотних систем як окремого роду військ. У своєму зверненні він назвав серед поточних завдань створення штатних посад для роботи з дронами, тренування, систематизацію досвіду й масштабування виробництв.

Розвідувальні й ударні безпілотники широко застосовуються в ході війни Росії проти України з обох сторін після початку повномасштабного вторгнення РФ 24 лютого 2022 року. Водночас Росія, окрім застосування на полі бою, також запускає їх по цивільній інфраструктурі України.

Форум