СБУ затримує священників УПЦ: що відбувається із підпорядкованою Москві церквою в Україні

За період повномасштабної агресії РФ було відкрито 68 кримінальних проваджень щодо представників УПЦ (МП)

  • Розпалювання релігійної ворожнечі. Що це означає?

Служба безпеки України повідомила про підозру митрополиту Української православної церкви (Московського патріархату) із Запоріжжя Луці ( Андрію Коваленку) за розпалювання релігійної ворожнечі, йдеться у повідомленні пресслужби СБУ 1 травня.

За період повномасштабної агресії РФ було відкрито 68 кримінальних проваджень щодо представників УПЦ (МП), з яких 16 – митрополити церкви. Серед викритих злочинів – 20 фактів держзради та колабораціонізму. 26 фігурантам-представникам УПЦ (МП) було повідомлено про підозру, а ще 19 уже отримали судові вироки.

СБУ затримує священників української церкви московського патріархату напередодні Великодня. Що відбувається?

  • Російська армія атакує Куп’янськ

Унаслідок обстрілів силами РФ Куп’янська-Вузлового на Харківщині дістала поранення волонтерка, йдеться в повідомленні обласної прокуратури.

Останнім часом російські війська посилили свої атаки Харкова і Харківщини. Як заявив міський голова Ігор Терехов, російські війська найчастіше обстрілюють Харків з С-300 з Бєлгородської області Росії – ці снаряди за 40 секунд долітають до міста, проте все частіше застосовують і «Шахеди».

  • Черговий обстріл Одеси. Місте беззахисне?

Одесу знову обстріляли з балістики. Під удар попали складські приміщення Нової пошти, але працівники не постраждали. Що відбувається на місці влучання в Одесі розповість кореспондентка Катерина Банкова.

  • Писанки на фронті.

Наближається Великдень, а одним із символів якого є писанка. Тож сьогодні ми хочемо розповісти вам про писанкаря Олега Кіращука. Він родом з Івано-Франківщини. Але нині чоловік служить на Бахмутському напрямку. Попри це, знаходить трохи часу, щоб до свята намалювати писанки.

Як йому це вдається і загалом яким буде Великдень на фронті?

Про це і не тільки дивіться у програмі Cвобода.Ранок:

Форум