У РФ на параді поруч із Путіним посадили "героїв СВО" з бригад, які чинили в Україні воєнні злочини

Читать на русском

У РФ на параді поруч із Путіним посадили

У РФ на параді поруч із Путіним посадили "героїв СВО" з бригад, які чинили в Україні воєнні злочини

На параді 9 травня у Москві поряд із диктатором Володимиром Путіним посадили окупантів, які чинили воєнні злочини проти українців. Йдеться про загарбників 55-ї окремої мотострілецької бригади ЗС РФ, яка на початку повномасштабного вторгнення вбивала мешканців Київської області.

Примітно, що за жорстокі та цинічні злочини цих загарбників нагородили званнями "герої Росії". Про це пише "Telegram"-овий канал "Агентство. Новини".

За спиною у Путіна посадили двох окупантів 55-ї окремої мотострілецької бригади, яка на початку війни цілий місяць тримала у шкільному підвалі понад 350 мешканців села Ягідне на Чернігівщині. Ще одним загарбником за спиною у диктатора виявився військовий із 76-ї дивізії ВДВ, яка вчиняла злочини у місті Буча.

Одним з окупантів поряд із диктатором були старший лейтенант Чалим Чулдум-оол 55-ї бригади, яка у березні 2022 року перебувала у селі Ягідне на Чернігівщині. Тоді російські військові зігнали понад 350 місцевих жителів у підвал сільської школи та замкнули там. Українці 28 днів перебували в умовах, схожих на концтабір.

Ще одним злочинцем поруч із Путіним виявився майор Борис Дудко, військовий 76-й дивізії ВДВ із Пскова, яка причетна до тортур мирних мешканців Бучі навесні 2022 року.

Третій окупант на параді з Путіним був капітан Сергій Бачеріков, який служить у 27-й окремій бригаді радіаційного, хімічного та біологічного захисту Західного військового округу.