З інфополя зникли "мирні" ініціативи з неприйнятними пропозиціями, - Кулеба

Читать на русском

З інфополя зникли

З інфополя зникли "мирні" ініціативи з неприйнятними пропозиціями, — Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зазначив, що зараз із інфополя зникли численні "мирні" ініціативи, які пропонували Україні неприйнятні поступки Росії.

Повідомляє Кулеба в Instagram.

Міністр зазначив, що 15 держав брали участь в зустрічі щодо Формули миру в Копенгагені в червні, 42 – в серпні у Джидді, а зараз на Мальті вдалося зібрати вже 66 держав і міжнародних організацій.

Зверніть увагу: за ці ж півроку з інфополя зникли численні "мирні" ініціативи, які пропонували Україні то відмовитися від територій, то щось обміняти, то ще якісь неприйнятні речі.

Нині в центрі всіх дискусій – справедлива та чесна українська Формула, які повністю відповідає принципам Статуту ООН і ключових резолюцій Генасамблеї. І це перший, дуже конкретний результат Формули".

Кулеба також зазначив, що зустріч на Мальті дуже вчасно руйнує два міфи: 1) міф про падіння уваги до України на тлі подій на Близькому Сході та 2) міф про втрату Україною підтримки т.зв. "Глобального півдня".

"У Формулі є місце для всіх. Але немає місця для псевдопацифізму. Це прагматичний документ, який втілює принципи Статуту ООН в життя. Україна продовжує активно працювати над його втіленням та підготовкою до Глобального саміту миру, на якому лідери зафіксують домовленості та перейдуть до їхньої реалізації", – написав міністр.