Представниця ООН з прав внутрішньо переміщених осіб відвідала Ірпінь (ВІДЕО)

Представниця ООН з прав внутрішньо переміщених осіб відвідала Ірпінь (ВІДЕО)

У межах робочої поїздки в Україну до Ірпеня завітала спеціальна доповідачка ООН з прав ВПО Паула Гавірія Бетанкур

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на ITV.

Вона приїхала на запрошення Омбудсмана України. Разом з нею прибули також представники експертної групи з внутрішнього переміщення.

Паула Гавірія має мало інформації про Україну з перших вуст. Каже, що хоче особисто сформувати цілісне уявлення про те, що тут відбувається. Під час перебування в Україні для гості важливо було поспілкуватися не лише з офіційними особами держави, але й із простими людьми. У мешканців відновленого будинку ОСББ "Мінеральний" представниця ООН поцікавилась, як їм вдалося пережити непрості часи і чи постраждав їхній будинок.

Україна стала однією з країн світу з найбільшою кількістю внутрішніх переселенців через війну. Їх понад 5 мільйонів. Тож ми тут з групою експертів з ООН, щоб підтримати уряд та гуманітарну команду країни. Вони роблять найкраще, що можуть у відповідь на цю кризу внутрішніх переселенців

— зазначила Паула Гавірія Бетакур.

Вона дізналася, що будинок допоміг відремонтувати італійський фонд, і що майже усі його мешканці вже повернулися додому.

У планах представниці ООН побувати також в інших містах, зокрема на Львівщині, і познайомитися з місцями компактного проживання біженців. Лише за результатами серії різноманітних зустрічей. Паула Гавірія Бетакур сформує свої пропозиції стосовно інтеграції внутрішньо переміщених осіб у приймаючі громади. І в наступний візит до України надасть їх нашому Урядові.

Нагадаймо, що ірпінські мами з дітьми отримали шанс відпочити в Польщі.