Спливли нові дані про наслідки атаки дронів на завод у Тулі: там виробляли "Гради", "Смерчі" та "Торнадо"

Читать на русском

Спливли нові дані про наслідки атаки дронів на завод у Тулі: там виробляли

Спливли нові дані про наслідки атаки дронів на завод у Тулі: там виробляли "Гради", "Смерчі" та "Торнадо"

У ніч проти 21 січня ударні безпілотники атакували військовий завод "НПО Сплав" у місті Тула (РФ). Внаслідок атаки в одному з виробничих цехів заводу сталася пожежа.

Також на території підприємства було пошкоджено трансформаторну підстанцію. Про це повідомляє "Telegram"-овий канал "Досьє шпигуна".

Спочатку в мережі з’явилася інформація про ураження заводу "Щеглівський Вал", проте під удар, ймовірно, потрапило підприємство "НПО Сплав". За попередніми даними, початкова інформація могла бути іншою через близьке розташування заводів один до одного.

Примітно, що атакований завод спеціалізується на виробництві, ремонті та модернізації реактивних систем залпового вогню. Зокрема, на підприємство "НПО Сплав" росіяни виробляють РСЗВ "Град", "Ураган", "Смерч" та "Торнадо".

Варто зазначити, що після атаки дронами підприємство частково знеструмлено. Також у мережі наголосили, що основну шкоду підприємству завдала не пожежа, а автоматична система пожежогасіння. Було затоплено високотехнологічне та дороге імпортне обладнання, яке використовується для виробництва зброї.