Столиця виборола в Київської області трасу Київ – Ірпінь у суді

Читать на русском

Столиця виборола в Київської області трасу Київ – Ірпінь у суді

Столиця виборола в Київської області трасу Київ – Ірпінь у суді

23 квітня Господарський суд міста Києва задовольнив позов КМДА та анулював наказ Мінʼюсту, яким торік скасували право державної власності на земельні ділянки під автомобільною трасою Р-30, яка з’єднує столичний масив Новобіличі з Ірпенем.

Про це громадській ініціативі “Голка” повідомив заступник голови КМДА Петро Оленич.

Рішення суду ще не набуло чинності з огляду на те, що Мінʼюст, КОВА та Коцюбинська селищна рада, які є сторонами у справі, можуть подати апеляцію.

Який інтерес має область?

Петро Оленич queiueiqutiqqhant

Петро Оленич

Заступник голови КМДА

Для області ця траса становила неабиякий інтерес не лише через можливість розміщувати зовнішню рекламу. Ціна питання значно більша — поруч Біличанський ліс. Але і тут столиця разом з прокуратурою та Нацпарком “Голосіївський” довела уже на рівні Верховного Суду, що Біличанський ліс — це територія Києва, а селище Коцюбинське не може претендувати на те, аби захопити мало не половину Святошинського району

Нагадаймо, Міністерство юстиції скасувало право власності Києва на цю землю після звернення голови Київської обласної військової адміністрації Руслана Кравченка. Це при тому, що державний акт про право постійного користування земельною ділянкою виданий, спираючись на рішення Київської міської ради.

У розпорядженні Кабміну від 2010 року, що передувало побудові траси Новобіличі – Ірпінь, зазначено, що дорога проходить у межах міста Києва і це відрізок протяжністю 5,5 км.

Окреме розпорядження Кабміну від 2010 року, де йдеться про трасу Р-30 в межах Києва

“Укравтодор” у 2011 році направив листа комунальному підприємству “Київський інститут земельних відносин” і наголошував, що відповідно до доручення Київської міської ради просить зробити документацію із землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва цієї дороги.