Кулеба: ЗСУ на передовій ще не отримали допомогу від США

Читать на русском Read in English

Кулеба: ЗСУ на передовій ще не отримали допомогу від США

Кулеба : ЗСУ на передовій ще не отримали допомогу від США

За словами очільника МЗС, українські військові "голодують" у зв’язку з браком артилерійських снарядів, а їхні позиції знищують.

Попри всі зусилля західних партнерів, постачання допомоги в Україну "відстають від графіка".

Про це в інтерв’ю Foreign Policy заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Між оголошенням пакета й моментом, коли український артилерист отримає більше снарядів, аби відстрілюватися від російських окупантів, існує часовий розрив. І цей момент ще не настав тому, що все, що було заявлено, все ще в дорозі. І в цей часовий проміжок можуть відбутися страшні речі, зокрема наступ російських військ на місцях", — зазначив Кулеба.

Глава української дипломатії додав, що українські захисники "голодують" через брак артилерійських снарядів, а їхні позиції знищують. Через це в умовах війни важливе значення відіграє не лише кількість і якість того, що надається, але і терміни постачання.

"Коли я дивлюся на досягнення Росії у відновленні своєї військово-промислової бази, і на досягнення Заходу, ми маємо поглянути правді у вічі й визнати, що РФ ефективніша у своїх воєнних зусиллях. І це порушує перед Заходом головне питання. Якщо він не може бути досить ефективним у цій конкретній воєнній операції, то наскільки ефективним він може бути, якщо почнуться війни і кризи такого ж масштабу?" — додав міністр.