На Харківщині затримали експрацівників "Харківгазу", які передали окупантам карти газових мереж

харків

Правоохоронці затримали двох експосадовців філії " Харківгаз ", які передавали ворогу карти газових мереж на Харківщині для нанесення ракетних ударів.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Їм повідомили про підозру у пособництві державі-агресору, вчиненому у групі осіб без попередньої змови – ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 111-2 КК України.

За даними слідства, мешканці міста Вовчанськ, колишні чиновники філії "Харківгаз", пішли на співпрацю з ворогом. Під час окупації міста один з них очолив ГП "Газовая служба", а другий обійняв посаду "головного інженера" у псевдоустанові.

Вони передали представникам РФ карти газових мереж Харківської області.

"Ці дані допомагали агресору коригувати обстріли з метою завдання найбільшої шкоди Україні, терору місцевого населення, позбавляючи можливості відновити газопостачання до житлових будинків та адміністративних будівель", – пояснили в прокуратурі.

Також окупанти "враховували" картографічні відомості для облаштування інженерних загороджень та мінних полів для стримування контрнаступальних операцій ЗСУ.

Після визволення громади підозрювані намагалися "залягти на дно" у Вовчанську, а згодом переховувались в орендованих квартирах у Харкові. Утім, правоохоронці викрили та затримали їх.

Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: обом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Автор: Юлiя Недашківська