Скандал із новим смартфоном Huawei Pura 70: ШІ "роздягає" людей без дозволу

Читать на русском

Скандал із новим смартфоном Huawei Pura 70: ШІ

Скандал із новим смартфоном Huawei Pura 70: ШІ "роздягає" людей без дозволу

Мережа наповнили кадри користувачів, які показують, як за допомогою функції "розумного ретушування" смартфон може частково оголити людину на фото. Служба підтримки клієнтів Huawei пообіцяла вирішити проблему.

Остання серія китайських смартфонів Huawei Pura 70 розкритикувалася в Мережі через редактора фотографій на базі штучного інтелекту, що дозволяє стерти частину одягу. Про це пише портал Gizmochina.

Повідомляється, що користувачі популярної в Китаї соцмережі публікують фото відео де демонструють, як за допомогою функції "розумного ретушування" за допомогою штучного інтелекту можна частково "зняти" одяг з людини на фото. Приклади таких маніпуляцій показано на відео.

Робота редактора фото Huawei Pura 70

Як зазначають у виданні, наявність такої функції є проблемою, тому що будь-який власник такого смартфона може відредагувати знімки людей без їхньої згоди. Неправомірне використання редактора може спричинити порушення конфіденційності та поширення небажаного контенту, тому функції ШІ, пов’язані з редагуванням фото, вимагають ретельного тестування. Fullscreen uqidrkiqxeiqxdant

ії, одяг, декольте

За допомогою редактора фото можна легко "зняти" частину одягу

Фото: habr.com

У службі підтримки клієнтів Huawei визнали, що така функція дійсно доступна, проте вона виникла в результаті лазівки в алгоритмі ШІ. У компанії пообіцяли вирішити цю проблему у наступних оновленнях системи.

ії, одяг, Huawei