Британія запровадила санкції проти громадянина РФ, що очолює групу хакерів

LockBit атакувала понад 200 британських підприємств та великих постачальників державних послуг, заявляє уряд країни

Сполучені Штати, Велика Британія та Австралія запровадили санкції проти одного з лідерів хакерського угруповання LockBit, громадянина Росії Дмитра Хорошева – про це повідомляють , зокрема, британський уряд і Міністерство юстиції США 7 травня.

LockBit атакувала понад 200 британських підприємств та великих постачальників державних послуг, йдеться у повідомленні. Угруповання було відповідальним за вимагання понад 1 мільярд доларів у тисяч жертв по всьому світу.

«Угруповання LockBit організувало шкідливу онлайн-кампанію з незаконного викрадення та використання конфіденційних даних для вилучення мільярдів доларів з бізнесу та приватних осіб», – заявляє уряд Британії.

Санкції передбачають заморожування активів у разі їх виявлення та заборону на в’їзд.

Мін’юст США визначає Хорошева як «ймовірного засновника, розробника та адміністратора» угруповання і звинувачує його в злочинній хакерській діяльності.

Крім того, Держдеп США оголосив про нагороду у розмірі до 10 мільйонів доларів за інформацію, яка призведе до ідентифікації чи місць перебування ключових керівників угруповання LockBit та причетних до її діяльності.

У лютому британське Національне агентство з боротьби зі злочинністю (NCA), Федеральне бюро розслідувань США, Європол та Національна поліція України у спільній заяві повідомили про розгром інфраструктури LockBit, а також про затримання, здійснені у цій справі в Україні та Польщі.

Незабаром хакерське угруповання оголосило, що їм вдалося відновити роботу своїх серверів. Проте, за оцінками NCA, наразі угруповання працює з обмеженими можливостями, а глобальна загроза LockBit значно знизилася.

Форум