Окупанти атакували об’єкти генерації та передачі електроенергії у шести областях

Рашистські окупаційні війська вночі атакували об’єкти генерації та передачі електроенергії у Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Івано-Франківській, Львівській, Вінницькій областях. Наслідки ще уточнюються, але енергетики вже працюють над їх ліквідацією.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко на своїй сторінці у "Фейсбуці". За його словами, наслідки ще уточнюються, але енергетики вже працюють над їх ліквідацією.

“Ворог хоче позбавити нас можливості достатньо виробляти та передавати електроенергію. Ощадливе використання електроенергії – внесок кожного з нас у перемогу. Особливо важливим є відповідальне споживання у ранкові та вечірні години” – зазначив міністр.

Очільник Вінницької ОДА Сергій Борзов заявив, що Московія атакувала обʼєкти критичної інфраструктури у регіоні крилатими ракетами. На жаль, були влучання.

Водночас голова Полтавської ОВА повідомив про влучання в обʼєкт енергетичної інфраструктури у Полтавському районі. Після удару ворожого БпЛА виникла пожежа. За попередньою інформацією обійшлося без постраждалих.

Згодом Укренерго повідомило про пошкодження обладнання на одному з об’єктів генерації в центральному регіоні. Аварійно-відновлювальні роботи мали розпочатися після відбою тривоги.

У ДТЕК зазначили, що ворог обстріляв три українські ТЕС. Було серйозно пошкоджено обладнання. Енергетики зараз працюють над ліквідацією наслідків атаки.

“Це вже пʼятий масований обстріл енергетичних обʼєктів компанії за останні півтора місяці. Востаннє ворог атакував теплоелектростанції ДТЕК під час масованих атак 22 та 29 березня, 11 та 27 квітня” – додали у ДТЕК.

Як повідомлялося раніше, Міністр енергетики України Герман Галущенко має думку, що плани кацапів перезапустити Запорізьку атомну електростанцію, яка є тимчасово окупована, абсурдні. Він зауважив, що у рашистів немає ліцензованого персоналу для запуску станції, оскільки відповідні ліцензії мають лише українські працівники, яких не допускають до роботи на об’єкті. Галущенко наголосив, що навіть якщо московити зберуть фахівців у Московії, це буде неліцензований персонал, і запуск станції ними буде абсурдним і неможливим ні в контексті українського, ні московитського, а також міжнародного права.