Крим.Реалії: після удару по порту Феодосії Росія направляє колону зерновозів до Керчі

Колона вантажівок-зерновозів на об’їзній дорозі після нічної атаки на порт Феодосії, окупований Крим, 27 грудня 2023 року

Велику колону вантажівок-зерновозів зафіксували на феодосійській об’їзній дорозі після атаки на порт Феодосії – про повідомляє кореспондент проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії 27 грудня. Колона вантажівок сформована за напрямком у окуповану Керч.

Через морський порт Феодосії Росія відвантажувала партії зерна, зокрема, балкери під іноземними прапорами. За повідомленнями журналістів-розслідувачів, через порт Феодосії Росія експортувала зерно з окупованих українських територій.

Російська влада публічно підтверджувала, що вивозить українське зерно з окупованих територій до анексованого Кримського півострова.

Підконтрольний Росії голова Криму Сергій Аксьонов визнавав, що Росія продає українське зерно. Однак пізніше Аксьонов заявив, що у кримських портах не завантажують зерно для прямих поставок за кордон.

У ніч на 26 грудня командувач Повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук заявив, що українські сили знищили російський великий десантний корабель «Новочеркаськ» під час удару в окупованому Криму. Пізніше у Повітряних силах ЗСУ уточнили, що близько 02:30 26 грудня тактична авіація Повітряних сил атакувала крилатими ракетами великий десантний корабель Чорноморського флоту РФ «Новочеркаськ» в районі окупованої Феодосії і знищила його.

Згодом Міністерство оборони Росії підтвердило, що в порту Феодосії в окупованому Криму був пошкоджений російський великий десантний корабель «Новочеркаськ».

Російський військовий корабель після ураження ЗСУ

Російський військовий корабель після ураження ЗСУ

На супутниковому знімку видно російський військовий корабель після того, як він був уражений ЗСУ в кримському порту Феодосія 26 грудня 2023 року

Форум