ООН закликала зібрати $435 мільйонів для зимової допомоги українцям

оон

Керівництво ООН звернулася із закликом зібрати $435 млн для зимової допомоги українцям.

Про це заявив речник генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік, передає Укрінформ.

"Ми та наші партнери також звернулися із закликом зібрати $435 млн для надання зимової допомоги понад 1,7 млн осіб по всій Україні до березня 2024 року", – сказав Дюжаррік.

Він також повідомив, що керівництво ООН рішуче засудило останню хвилю російських атак на критично важливі об’єкти інфраструктури в різних частинах України, що призвело до поранень серед цивільного населення, зокрема й дітей, і завдало шкоди громадським, житловим та комерційним будівлям.

"Сьогодні ми та наші партнери продовжуємо надавати критично важливу допомогу прифронтовим громадам, і міжвідомчий гуманітарний конвой доставив життєво необхідну допомогу близько 1600 осіб, які перебувають у прифронтових містах Харківської та Запорізької областей", – сказав Дюжаррік.

За його словами, допомога включає медикаменти, гігієнічні набори, термоковдри, матраци, ліхтарі, спальні мішки, також триває роздача харчових продуктів.

Раніше повідомлялося, що Кластер ООН з питань житла та непродовольчих товарів в Україні планує забезпечити зимовими наборами мільйон українців.

Автор: Галина Ялівець