Франція і Японія почнуть переговори щодо взаємного доступу військ – ЗМІ

У грудні 2023 року Японія оголосила про найбільше нарощування військового потенціалу з часів Другої світової війни.

Франція і Японія мають намір розпочати офіційні переговори щодо угоди про взаємний доступ військ, зміцнюючи військову співпрацю на тлі зростання напруженості на морі та війни в Україні, заявив агенції Reuters японський урядовець.

«Очікується, що вони (прем’єр Японії Фуміо Кісіда і президент Франції Емманюель Макрон — ред.)погодяться розпочати переговори про укладення угоди про взаємний доступ. З огляду на накопичення співпраці та навчань, ми вважаємо це важливим», – сказав урядовець.

За останні роки союзники по G7 провели численні спільні військові навчання. Париж вже більше року наполягає на тому, щоб розпочати переговори щодо угоди про взаємний доступ (RAA). RAA створюють рамки для сприяння військовій співпраці, наприклад, полегшуючи в’їзд іноземного персоналу і техніки.

У грудні 2023 року Японія оголосила про найбільше нарощування військового потенціалу з часів Другої світової війни. Вона вже підписала RAA з Австралією і Великою Британією і веде переговори про підписання третьої угоди з Філіппінами.

Форум