Фонд держмайна продав готель Міноборони на Майдані Незалежності за 400 мільйонів гривень

Готель Козацький у центрі Києва

Фонд державного майна 18 липня провів у системі "Прозорро.Продажі" онлайн-аукціон з приватизації готелю "Козацький". Кінцева ціна зросла до 400 млн₴

Про це повідомляє пресслужба Фонду.

Зазначається, що стартова вартість лота становила понад 155 млн₴ Торги проходили за правилами трираундового англійського аукціону на підвищення ціни.

"На аукціоні змагалося три учасники, під час торгів ціна зросла у понад 2.5 рази — до 400 млн гривень. Ці кошти після укладання угоди з переможцем надійдуть до державного бюджету. Також покупець додатково сплатить 80 млн гривень ПДВ", – зазначили у Фонді держмайна.

Готель "Козацький" площею понад 9500 кв. м розташований у центрі Києва. Основним видом діяльності є готельні та ресторанні послуги. До складу лота увійшли будівля зі 135 номерами, рестораном, кафе, п’ятьма конференц-залами, меблями та обладнанням.

Станом на кінець березня готель має заборгованість перед бюджетом у майже 9.1 млн₴ За умовами продажу її також має сплатити новий власник об’єкта впродовж шести місяців.

На сплату вартості лота переможець має 20 робочих днів після дня завершення аукціону. Договір купівлі-продажу підписується лише після надходження коштів до бюджету.

Читайте також: Фонд держмайна виставив на продаж ОГХК та готель "Україна" за 5 мільярдів гривень

У ФДМ додали, що від запуску приватизаційних аукціонів в системі Прозорро.Продажі до бюджету за підсумками понад 6 тисяч торгів надійшло понад 17,5 млрд₴

Як повідомлялося, раніше готель "Козацький" у центрі столиці належав Міністерству оборони. У лютому 2024 року Кабмін передав його Фонду держмайна для приватизації.

Автор: Юлiя Далецька