Галущенко назвав мету ударів армії РФ по енергосистемі України

Російські військові постійно обстрілювали Україну протягом зими, проте удар 22 березня став «наймасовішим» від початку війни, каже Герман Галущенко

Російські військові постійно обстрілювали Україну протягом зими, проте удар 22 березня став « наймасовішим » від початку війни, зазначив міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону.

«Насправді, ми очікували ударів по енергосистемі. Але масштаб отого удару 22 березня, він в рази більший, якщо порівнювати всі попередні удари. Це наймасштабніший удар по енергетиці з початку війни», – пояснив міністр.

Він зауважив, що «росіяни не зупинились, а продовжували атакувати Україну постійно», проте раніше, за словами міністра, вони діяли «більш локально».

«Вони не зупинялися. Вони зимою постійно атакували енергетику, але били більш локально, обираючи певні регіони, щоб залишити їх без світла. Сьогодні вони просто масштабували ці атаки на всю державу, щоб досягти тотального блекауту», – підкреслив Галущенко.

Останнім часом Росія посилила атаки енергетичної інфраструктури України. 22 березня під час масштабної атаки на українську енергетику РФ завдала удару по найбільшій ГЕС України – ДніпроГЕС у Запоріжжі. У компанії «Укргідроенерго» повідомили про серйозні пошкодження. Згодом цілями російських атак були Канівська і Дністровська ГЕС.

Форум