Порошенко, попри обіцянки, так і не дав грошей на зруйнований росією музей Шухевича, - міськрада Львова

Петро Порошенко

Про це стало відомо із відповіді на інформаційний запит «Українських новин».

“Щодо сум, які Петро Порошенко обіцяв перерахувати на відновлення музею, мерії відомо лише про ті дані, що озвучувались у відритому листі до міського голови Львова Андрія Садового, який поширював у публічному просторі «Благодійний фонд Порошенка». Утім зауважимо, що жодних коштів від Благодійного фонду Порошенка на відновлення музею генерала-хорунжого УПA Романа Шухевича Львівська міська рада не отримувала”, — йдеться у відповіді Управління культури Львівської міської ради на запит «Українських новин».

Як повідомлялось раніше, 1 січня цього року росія двома «шахедами» зруйнувала музей-криївку, де 5 березня 1950 року прийняв свій останній бій генерал-хорунжий УПА Роман Шухевич. Петро Порошенко неодноразово обіцяв, що його фонд профінансує всі необхідні роботи з відбудови музею. Обіцянку лідер «ЄС» так і не виконав.

Як повідомлялося раніше, за інформацією НАЗК, Петро Порошенко за 2023 рік задекларував 1 мільярд 440 мільйонів гривень доходу. Це разом з доходами 2022 року складає у майже 20 разів більше, ніж усі доходи нардепа за довоєнний 2021 рік. Також, минулого року лідер "ЄС" вивів з України понад 18 мільйонів доларів через купівлю цінних паперів за кордоном.