Президент «Енергоатому» не вказав у своїй декларації будинок за 7 мільйонів гривень

Читать на русском Read in English

Президент «Енергоатому» не вказав у своїй декларації будинок за 7 мільйонів гривень

Президент «Енергоатому» не вказав у своїй декларації будинок за 7 мільйонів гривень

Президент «Енергоатому» Петро Котін у декларації за 2023 рік не вказав проживання у будинку в елітному селищі під Києвом, що раніше встановили у розслідуванні «Схеми».

Журналісти виявили, що теща президента «Енергоатому» влітку 2023-го року придбала будинок і землю під Києвом вартістю близько 7 мільйонів гривень, і там оселився сам держпосадовець з родиною. При цьому, йшлося у розслідуванні, для купівлі цього майна, а також ще трьох ділянок у селі на Київщині вартістю майже мільйон гривень родичка Котіна не мала достатніх офіційних доходів. У письмовому коментарі «Схемам» Петро Котін підтверджував, що відвідує цей будинок, і обіцяв відобразити це в декларації.

Так, у майновій декларації за 2023 рік, поданій 29 березня цього року, Петро Котін вказав, що мешкає в квартирі у Києві площею 156 квадратних метрів, яка належить його дружині.

Натомість «Схеми» з’ясували, що у червні 2023 року мати дружини Петра Котіна стала власницею житлового будинку із земельною ділянкою під Києвом, де оселився сам держпосадовець. Це двоповерховий маєток загальною площею 288 квадратних метрів, що має вихід до приватного озера, доступ до якого відкритий тільки для мешканців котеджного містечка. Згідно із договором купівлі-продажу, будинок і земля під ним обійшлися 70-річній родичці Котіна сукупно майже у 7 мільйонів гривень. З них 6 із половиною мільйонів – за дім і 350 тисяч – за землю.

У відповіді на запит «Схем» напередодні публікації розслідування Котін визнавав, що дійсно користується цим будинком. «Я дійсно відвідую це помешкання і не приховую цю інформацію. Вказане мною буде зазначено у декларації, строк подання якої ще не настав», – повідомив Котін в грудні 2023 року.

На запитання журналістів, чому посадовець так і не відобразив проживання у цьому будинку в декларації за 2023 рік, Петро Котін поки не відповів.

368.media