Бородянський дитсадок стане енергонезалежним

Бородянський дитсадок стане енергонезалежним

На даху дитячого садочка "Казка" в Бородянці з’являться сонячні панелі. І це — завдяки співпраці Бородянської селищної ради з Міжнародною вітроенергетичною асоціацією та благодійною організацією "Відважних"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "ITV".

Бородянський дитсадок "Казка" розрахований на майже трьохсот дітлахів, зараз тут навчаються лише 170. Директорка закладу зізнається переживати відключення світла їм було важко.

Наталя Герасименко, директорка дитсадка "Казка":

У нас дуже складно було. У нас же все на електриційі їдальня вся на електриці. І коли не було світла, старалися, виходили раніше, підлаштовувалися, режими трошки порушувалися, але намагалися. У нас діти голодними не були. Я дуже вдячна компанії, яка береться встановити нам панелі.

Ірина Захарченко, в.о. Бородянського селищного голови:

Перший меморандум ми підписали на встановлення сонячних панелей на садочку «Піноккіо». Вони вже встановлені, запущені. Сьогодні ми підписали меморандум по садочку «Казка» і за декілька місяців також будуть встановленні сонячні панелі. Тому що ми знаємо, яка у нас ситуація в енергетичній системі, яка у нас буде складна зима. Тому по максимуму стараємося готуватись.

Володимир Карплюк, директор БО "Відважних", СЕО Товариства "Відважних", голова Фонду відновлення Ірпеня:

Об’єкти соціальної інфраструктури мають категорично важливе значення. Тому що можливість працювати об’єктам інфраструктури, таким як садочки та школи, фактично спонукає населення повертатися. У даному випадку для Бородянки це дуже важливо, бо, наприклад, в Ірпінь та Бучу населення уже повернулося, є багато переселенців, то в Бородянці ми маємо ситуацію, коли населення ще не повернулося і за це варто боротися.

Нагадаємо,що на Київщині відкрили перше інклюзивне містечко для ветеранів.