Закриття метро в Києві: У місцях просідання ґрунту біля метро "Деміївська" проводять геологічні дослідження

деміївська

Ззовні в місцях просідання ґрунту поблизу станції метро "Деміївська" були пробурені свердловини для проведення геологічних досліджень. Протягом двох тижнів будуть готові результати, після чого можна буде оцінити об’єми та види робіт із ліквідації просадки.

Про це заявив директор Департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державноїадміністрації Руслан Кандибор під час пресбрифінгу.

Також за результатами геологічних досліджень можна буде визначити, яка ситуація біля самого тунелю, а саме внизу під землею.

"Загрози для руйнування капітальних споруд через просідання ґрунту немає. Навколо лише тимчасові споруди, які демонтують, аби провести відповідні роботи", – зауважив Кандибор.

На час ремонтних робіт ділянки "синьої" гілки метро продовжено перекриття правої смуги проїжджої частини з бульвару Миколи Міхновського до проспекту Валерія Лобановського. Праву смугу проїжджої частини було перекрито 12 грудня.

Як повідомлялося, 8 грудня у Києві закрили рух поїздів між станціями метрополітену "Либідська" та "Теремки" через затоплення тунелю. Очікується, що ремонтні роботи триватимуть півроку.

Через закриття руху частиною "синьої" гілки столичного метро запустили тимчасовий автобусний маршрут №2м "Кібернетичний центр – ст. м. "Теремки" – ст. м. "Либідська". На ньому має працювати 60 автобусів з інтервалом руху 1 хв.

Крім нього запустили тимчасовий тролейбусний маршрут №43к "Кібернетичний центр – ст. м. "Либідська". На ньому має працювати 20 тролейбусів з інтервалом у 3 хв.

18 грудня заступник начальника КП "Київський метрополітен" Дмитро Пінчук повідомив, що в Києві відремонтують тунель метро між станціями "Почайна" та "Тараса Шевченка", але рух не зупинятимуть.

Автор: Галина Ялівець