CNN дізналися причини «найважливішого рішення в кар’єрі» спікера Майка Джонсона

Читать на русском

CNN дізналися причини «найважливішого рішення в кар’єрі» спікера Майка Джонсона

CNN дізналися причини «найважливішого рішення в кар’єрі» спікера Майка Джонсона

Ухвалення пакета військової допомоги Україні на майже 61 млрд доларів стало для спікера Палати представників Майка Джонсона "одним із найважливіших рішень у його політичній кар’єрі". Політик голосував проти фінансування нашої держави, бувши рядовим членом Палати представників.

Про причини зміни його позиції розповіло видання CNN, посилаючись на поінформовані джерела. Зазначається, що отримавши крісло спікера, Джонсон почав чути голоси республіканців, зокрема, колишнього державного секретаря Дональда Трампа Майка Помпео, який переконував його в нагальній потребі схвалити допомогу Україні в її боротьбі проти російського вторгнення.

Крім того, у березні Президент України Володимир Зеленський звернувся до спікера особисто з проханням про підтримку. Але незабутнє враження на нього справив ключовий брифінг розвідки від директора ЦРУ Білла Бернса, який змалював картину жахливої ситуації на полі бою в Україні та глобальних наслідків бездіяльності США. Джонсон дедалі більше переконувався, що доля західної демократії лежить на його плечах, зазначили в матеріалі.

Ще один фактор, який сильно вплинув на політика, – його старший син, який нещодавно вступив до Військово-морської академії.

"Скажу прямо, я краще відправлю кулі в Україну, ніж американських хлопців. Мій син почне навчання у Військово-морській академії цієї осені. Для мене, як і для багатьох американських родин, це справжнє випробування", – сказав Джонсон журналістам.

Перед голосуванням у Конгресі політик розривався у виборі врятувати свою роботу чи діяти правильно, розповів журналістам голова Палати представників у закордонних справах Майкл Маккол. Перед публікацією законодавчого тексту спікер звернувся до колег.

"Моя філософія полягає в тому, щоб робити правильні речі і нехай фішки падають куди завгодно. Якби я діяв через страх перед звільненням, я б ніколи не зміг виконувати свою роботу. Подивіться, історія судить нас за те, що ми робимо. Зараз критичний час. Я можу прийняти егоїстичне рішення і зробити щось інше, але я роблю тут те, що вважаю правильним. Я вважаю, що надання допомоги Україні зараз є критично важливим", – наголосив Джонсон.