СБУ знайшло підпільний НПЗ кума Медведчука на Закарпатті. ФОТО

сбу

Служба безпеки спільно з Бюро економічної безпеки ліквідувала масштабну схему незаконного виробництва та збуту оптових партій пального на Закарпатті. До організації оборудки причетний депутат облради, який також є кримінальним авторитетом.

Як уточнює пресцентр СБУ, він є давнім соратником і кумом Віктора Медведчука, через що тривалий час очолював обласний осередок забороненої партії "Опозиційна платформа – За життя".

"Щоб приховати своє відношення до нелегального бізнесу, депутат облради напередодні повномасштабного вторгнення РФ "переписав" НПЗ на підконтрольну йому компанію у Києві", – зазначають правоохоронці.

З’ясувалося, що директор цієї компанії налагодив нелегальний продаж дизпалива сумнівної якості з виробничих потужностей підконтрольного йому нафтопереробного заводу у м. Мукачево.

Після того зловмисники закуповували нафту в українських постачальників сировини та переробляли її на власному заводі. Потім готову продукцію продавали мережам АЗС у Київській, Закарпатській, Львівській та Івано-Франківській областях без дозвільних документів і сплати податків.

"Для реалізації оборудки її організатори вносили недостовірні відомості до фінансово-господарської та звітної документації. Під час обшуків на підпільному НПЗ виявлено понад 600 тонн палива та обладнання для його виробництва на загальну суму майже 150 млн грн", – уточнили в СБУ.

Наразі триває слідство у межах кримінального провадження, розпочатого за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 204 (незаконне виготовлення підакцизних товарів) та ст. 212 (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах).

СБУ знайшло підпільний НПЗ кума Медведчука на Закарпатті 01

СБУ знайшло підпільний НПЗ кума Медведчука на Закарпатті 02

СБУ знайшло підпільний НПЗ кума Медведчука на Закарпатті 03

Автор: Юлiя Недашківська