Мережі Zara та Bershka у квітні повертаються в Україну,

zara

Іспанський ритейлер Inditex, який володіє брендами Zara, Bershka, Pull & Bear, Stradivarius, Uterque, Oysho і Massimo Dutti, відкриє частину магазинів у Києві в квітні 2024 року.

Як пише Financial Times, про це Inditex повідомив своїх орендодавців. Відновлення роботи почнуть з 20 магазинів, зокрема у торговельних центрах Києва, передає Forbes.

Загалом Inditex планує відкрити 50 із 84 магазинів в Україні.

У компанії підкреслили, що Inditex надаватиме пріоритет безпеці співробітників і клієнтів і адаптуватиме свої плани до ринкових обставин. Деяких українських співробітників вже відправили на навчання до Польщі для підготовки до повернення на роботу.

Inditex закрила свої магазини в Україні, серед яких були бренди Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti та Bershka, 24 лютого 2022 року, у день повномасштабного вторгнення Росії. Відтоді компанія припинила доставляти товари до країни, але продовжувала платити податки та заробітну плату своїм українським працівникам.

Inditex також зберігала свої договори оренди з орендодавцями під час закриття магазину, але не розголошує, на яких умовах.

Автор: Юлiя Недашківська