Борчиня з Ірпеня Ірина Коляденко повернулася до України з Олімпіади-2024

Борчиня з Ірпеня Ірина Коляденко повернулася до України з Олімпіади-2024

Борчиня з Ірпеня Ірина Коляденко повернулася до України з Олімпіади-2024 зі срібною медаллю

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на ITV.

Ірина Коляденко – борчиня з Ірпеня, чемпіонка України, триразова чемпіонка Європи, срібна призерка чемпіонату світу. Вона повернулася з Парижа із новим титулом – срібна призерка Олімпійських ігор.

Звісно, роботи дуже багато пророблено і не тільки моєї, а великої команди. Тому що в Олімпійських іграх коли ти один, ти не станеш на найвищу сходинку, тому я їм дуже вдячна, і результат – це праця багатьох людей,

– розповіла вона.

На шляху до срібла борчиня з Ірпеня здолала представницю Монголії Орхон Пуревдорж і представницю Болгарії Біляну Дудову. Та буквально розгромила киргизску Айсулуу Тинибекову, якій 3 роки тому на Олімпійських іграх у Токіо поступилася у півфіналі.

Цьогоріч Ірині забракло сил лише у фіналі. Золото дісталося японці Сакурі Мотокі.

Втім, п’ять років тому сама лише участь в Олімпійських іграх для Коляденко була мрією, як і для її тренера, друга й наставника Володимира Яременка:

Вона – краща в світі у своїй справі. Вона мала бути чемпіонкою. Це її нагорода і це заслужено. І дякуємо всім за підтримку, особливо місту, жителям міста. Там позитивних коментарів і емоцій була неймовірна кількість. Навіть, дивіться, півміста приїхало підтримати.

На сьогодні, "срібло" Коляденко – найкращий результат України в жіночій вільній боротьбі на Олімпійських іграх за 20 років.

Дуже тримали за неї кулаки і фактично – це така героїчна історія, яка звісно привертає увагу не тільки в Україні, а й за кордоном, що дуже важливо сьогодні,

– сказав Матвій Бідний, в.о. Міністра молоді та спорту України.

Про свої плани Ірина Коляденко поки не говорить, їй потрібний час, щоб відпочити та відійти психологічно.

Нагадаймо, що "Активні парки": з’явився розклад активностей у Боярській громаді до 18 серпня.