У мережі жорстко відреагували на заклик Безуглої щодо відставки Залужного

Читать на русском

У мережі жорстко відреагували на заклик Безуглої щодо відставки Залужного

У мережі жорстко відреагували на заклик Безуглої щодо відставки Залужного

Народна депутатка України від партії "Слуга народу" Мар’яна Безугла закликала Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного піти у відставку через нібито неспроможність надати план задуму на 2024. Її висловлювання викликали обурення в мережі.

Свою думку нардепка висловила на сторінці у "Фейсбуці". Вона звинуватила Залужного у том, що мобілізація в Україні спрямована на набір якомога більшої кількості людей "без жодної пропозиції зі змін системи ЗСУ".

Також Безугла супроводила пост низкою риторичних запитань про вартість створення нової бригади, фінансування ротації та демобілізації, закупівлі турнікетів тощо.

 qhtidqdiqqtiqdzant

Жорстка реакція користувачів Facebook не змусила себе чекати. Під дописом Безуглої українці зауважили, що, наприклад, "закупівлями (турнікетів та іншого) займається МО, а не Генштаб чи головнокомандувач". Питання, якими рясніє пост нардепки вони назвали маніпулятивними.

Також під постом авторці нагадали, що вона не компетентна вносити подібні пропозиції і порадили не "корчити важливого народного депутата".

Відреагував на допис Безуглої і офіцер ЗСУ Анатолій Штефан "Штірліц". Він нагадав нардепці, що вона замовчує головну проблему.

"А як готувалися до війни? ЗСУ прийняли бій всіма силами і засобами, що були в наявності. А зараз вже можна з легкістю писати не про те керівництво ЗСУ, не про тих воїнів і не таку оборону, а головне просто звинуватити у всьому ЗС України", – зазначив він.

Волонтер Роман Бурко у "Фейсбуці" написав, що у такий спосіб Безугла "вчинила чергову інформаційну провокацію, яка носить ознаки спланованої ІПсО в інтересах певних політичних груп та грає на руку країні-агресору РФ". Також, за його словами, нардепка "вчергове озвучила свої голослівні та нічим не підкріплені обвинувачення на адресу українського командування і Головнокомандувача ЗСУ".

Крім того, Бурко повідомив, що аналітики міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm проаналізували допис Безуглої і дійшли висновку, що "вона намагається грати на емоціях людей, яким невідомо, що ніхто з командирів ЗСУ, включаючи Головнокомандувача, не має доповідати Мар’яні Безуглій про стратегічні плани".