Очільник МЗС Британії відвідає США. Обговорять й Україну

Picture

Фото: Девід Кемерон /facebook Дениса Шмигаля

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон відвідає Вашингтон у середу, 6 грудня, в межах свого першого візиту до США з моменту вступу на посаду минулого місяця.

Про це повідомило британське Міністерство закордонних справ.

Кемерон візьме участь у дискусіях зі своїми американськими колегами з акцентом на підтримку України в її боротьбі проти російської агресії, йдеться в заяві.

Очікують, що міністр проведе програму двосторонніх зустрічей з держсекретарем США Ентоні Блінкеном, а також зустрінеться з членами Конгресу від Республіканської та Демократичної партій.

Кемерон у Вашингтоні також збирається працювати над деескалацією напруженості на Близькому Сході, йдеться в повідомленні британського відомства.

BAGNET нагадує, 16 листопада новопризначений міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон приїхав до України та зустрівся з президентом Володимиром Зеленським та прем’єр-міністром Денисом Шмигалем.

Як зазначив Володимир Зеленський, вони встигли обговорити важливі для України питання. Насамперед постачання нової зброї для прифронтових територій, посилення ППО, захист українців і критичної інфраструктури.

Підготував: Сергій Дага