Командувачем ОК «Південь» призначений бригадний генерал Шаповалов

Раніше командувачем ОК «Південь» був генерал-майор Андрій Ковальчук

Командувачем військ оперативного командування «Південь» призначений бригадний генерал Геннадій Шаповалов, йдеться на сторінці командування у фейсбуці.

Раніше командувачем ОК «Південь» був генерал-майор Андрій Ковальчук, нині він призначений на посаду начальника Військової академії в Одесі, вказано у повідомленні.

Геннадій Шаповалов в березні 2022 року отримав звання бригадного генерала, був командиром окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. Закінчив, зокрема, Військовий коледж армії США, де готують старший офіцерський склад американських Сухопутних військ.

Раніше президент Володимир Зеленський у рамках низки кадрових змін у війську звільнив Сергія Наєва з посади командувача Об’єднаних сил ЗСУ і призначив замість нього Юрія Содоля.

8 лютого президент України Володимир Зеленський і головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний провели зустріч, за підсумками якої обидва заявили про необхідність змін у ЗСУ. Після цього Зеленський призначив генерал-полковника Олександра Сирського новим головнокомандувачем Збройних сил України – замість Валерія Залужного.

9 лютого Зеленський призначив новим начальником Генштабу ЗСУ Анатолія Баргилевича, який від жовтня 2023 року керував Силами територіальної оборони.

10 лютого голова держави призначив заступників головнокомандувача ЗСУ і начальника Генштабу. Цього ж дня Володимир Зеленський провів наради щодо «оновлення» Збройних сил і Сил оборони. Він не розкрив деталей нарад, але наголосив, що наради були «важливими» й анонсував подальші зміни.

Форум