ДТЕК вимагає від мешканки Київщини сплатити 28 145 гривень за світло у будинку, де вона не живе

ДТЕК вимагає від мешканки Київщини сплатити 28 145 гривень за світло у будинку, де вона не живе

ДТЕК вимагає через суд стягнути з жінки 28 145 гривень за безобліково використану електроенергію, вона вказує, що не є споживачем послуг компанії

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликання на "Інформатор".

ДТЕК вимагає жінку сплатити 28 145 гривень за безобліково використану електроенергію. Вона вказує, що не є споживачем послуг компанії, а також за вказаною адресою вона не проживає та не зареєстрована. Про це йдеться у рішенні Фастівського міськрайонного суду Київської області, оприлюдненому 5 жовтня 2023 року.

Приватне акціонерне товариство "ДТЕК Київські Регіональні Електромережі" вимагає стягнути з жінки вартість безобліково використаної електричної енергії у розмірі 28 145 гривень. 17.11.2021 року під час перевірки фахівці зафіксували самовільне підключення струмоприймачів та електропроводки до електричної мережі оператора розподільчих систем з порушенням схеми обліку. Порушення продемонстровано споживачці. За підсумками склали акт, вартість електричної енергії, не облікованої внаслідок порушення, становить 34 145 гривень. Нею частково сплачено кошти у розмірі 7 тисяч гривень.

Жінка вказала, що не є споживачем послуг "ДТЕК Київські Регіональні Електромережі", за вказаною адресою вона не проживає та не зареєстрована, не є власницею будинку, договірні зобов’язання між сторонами відсутні. Також було невірно здійснено обрахування суми боргу. Вона подала зустрічний позов про визнання незаконними дій щодо складання акту від 17.11.2021 року, визнання незаконним та скасування рішення комісії з розгляду вказаного акту, яке оформлено протоколом від 01.12.2021 року.

Суд вирішив залишити позов без задоволення. ДТЕК не надав доказів того, що жінка була/є власником нерухомого майна або проживала у будинку, є споживачем електричної енергії за вказаною адресою, могла вчинити порушення, при встановленні яких було складено акт від 17.11.2021 року.

У цьому випадку сторона позивача помилково звернулась до суду з позовом до жінки, не довівши відповідно до вимог закону, що вказана особа є споживачем послуг або власником майна за адресою виявленого порушення, що не дає їй підстав звертатися з позовом про визнання незаконними дій щодо складання акту від 17.11.2021 року та скасування протоколу від 01.12.2021 року, оскільки виявлене працівниками порушення дійсно відбувалося.

Нагадаймо, що фігурант корупційного скандалу з НАБУ Біркадзе виявився членом команди ексгенпрокурора Яреми.