Кабмін виділив 1,3 мільярда на відновлення медичних закладів

херсон,лікарня

Кабінет Міністрів України виділив Міністерству охорони здоров’я 1,3 млрд грн на відновлення медичних закладів.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 18 липня.

"Сьогодні спрямовуємо МОЗ 1,3 млрд грн кредитних коштів Банку розвитку Ради Європи. Це ресурс на відновлення медичних закладів. За час повномасштабної війни ми вже повністю або частково відновили 885 лікарень, ця робота триватиме й надалі", – сказав Шмигаль.

Зокрема, розподілено частину коштів позики Банку розвитку Ради Європи для реалізації проєкту "Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя (HEAL Ukraine)" на фінансування відновлення системи охорони здоров’я у 2024 році.

Рамковою угодою про позику для реалізації проєкту "Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя" передбачено надання Україні кредитних коштів у сумі 100 млн євро, з яких 10 млн євро надійде до загального фонду державного бюджету України, а 90 млн євро будуть направлені на реалізацію інвестиційної частини проєкту в 2024-2026 роках.

Кошти будуть використані для відновлення інфраструктури системи охорони здоров’я, поліпшення медичних послуг для пацієнтів, а також надання громадянам психосоціальної підтримки.

Автор: Галина Ялівець