На Київщині відкрили першу в Україні жіночу школу операторів будівельної техніки

На Київщині відкрили першу в Україні жіночу школу операторів будівельної техніки

Учора, 1 серпня, на Київщині відбулося урочисте відкриття першої жіночої Школи операторів будівельної техніки "Алеф Строй", що функціонуватиме на базі Немішаївського фахового коледжу

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу КОВА.

У заході взяли участь заступниця голови Київської обласної державної адміністрації Леся Карнаух та заступниця Директора Місії USAID в Україні Теодора Делл, представниці спільноти «Business Woman Club».

Навчальна програма орієнтована на залучення жінок до професії водіїв будівельної техніки на рівних умовах, хоча місця доступні і для чоловіків. Це допоможе українським компаніям впоратися з кадровою кризою, спричиненою війною.

До першої групи навчання увійшли 15 жінок. Курс триватиме 9 тижнів. Всього передбачається, що навчання пройде 75 осіб у п`яти навчальних групах. Практичне навчання керування буде проходити на сучасних екскаваторах та навантажувачах.

Підтримка жіночого лідерства, створення та розширення професійних можливостей жінок завжди були у фокусі роботи команди Київської обласної державної адміністрації. Ідея створення такої школи народилася на одному із засідань Ради жінок-підприємиць при голові КОДА. Ми завжди готові підтримати ініціативи для допомоги жінкам, які бажають вийти на ринок праці

– підкреслила під час відкриття заступниця голови Київської ОВА Леся Карнаух.

Програму реалізовує Алеф Строй (ТОВ «ВБК «ЕЛІТПРОЕКТ-БУД») та ВСП «Немішаївський фаховий коледж НУБіП України» за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» та Міністерства економіки України.

Нагадаймо, що на Київщині перейменували уже понад 300 вулиць на честь військових та вчених.