США готують для України ще один пакет допомоги на 1 мільярд доларів

Читать на русском

США готують для України ще один пакет допомоги на 1 мільярд доларів

США готують для України ще один пакет допомоги на 1 мільярд доларів

Міністр оборони США Ллойд Остін анонсував ще один пакет американської військової допомоги Україні на 1 млрд доларів. До нього увійдуть ракети для артилерійських систем HIMARS, снаряди, системи протиповітряної оборони та інше озброєння.

Про надання нового пакету Остін оголосив, відкриваючи 21-ше засідання Контактної групи з питань оборони України 26 квітня (відомої як "Рамштайн"). "Сьогодні я радий повідомити, що Сполучені Штати виділять за повноваженнями президента ще один пакет допомоги на 1 млрд доларів, який включатиме додаткові боєприпаси для HIMARS, 155-мм снаряди, засоби ППО та бронетехніку", – сказав він.

Голова Пентагона також оцінив зусилля інших країн, які продовжують підтримувати Україну.

"Лише подивіться на надзвичайну ініціативу Чехії щодо закупівлі тисяч артилерійських снарядів із третіх країн. Велика Британія оголосила про виділення свого найбільшого пакета озброєнь вартістю приблизно 620 млн доларів. Або зверніть увагу на сміливу заяву Німеччини про те, що вона надасть Україні ще одну систему Patriot", – сказав Остін.

Він також інформував, що за останні два роки близько 50 країн забезпечили Україну понад 70 системами ППО середньої та великої дальності та надали близько 1 тис. ракет, 3 тис. одиниць бронетехніки, у тому числі понад 800 основних бойових танків.

Крім того, Україна отримала десятки тисяч протитанкових ракет, а цьогоріч до країни почне прибувати ескадрилья винищувачів F-16 разом із пілотами та інженерами, яких підготували країни-учасниці Контактної групи.

"Усе це є свідченням нашої спільної відданості успіху України на полі бою. А завдяки коаліції можливостей контактних груп ми тепер маємо спритну й гнучку структуру, щоби адаптуватися до нових викликів та створити сили майбутнього, які потрібні Україні для її довгострокової безпеки", – заявив Остін.