Олександр Матвєєв із “Довіряй Ділам” отримав нову кримінальну справу

Читать на русском

Олександр Матвєєв із “Довіряй Ділам” отримав нову кримінальну справу

Олександр Матвєєв із “ Довіряй Ділам” отримав нову кримінальну справу

Ходять чутки, що депутат від “Довіряй справам” Олександр Матвєєв отримав нову підозру, чим пояснюється його відсутність на минулій сесії міськради. Матвєєва звинувачують у розкраданні комунальної власності, яку він перереєстрував на свої громадські організації.

Проте правоохоронцям не вдалося вручити підозру особисто – кажуть, що Матвєєв встиг залишити Україну, як волонтер, і вже відпочиває у будинку, купленому в елітному курортному місті Марбелья в Іспанії. Знайома вже багатьом назва міста – там закупила нерухомість і родина ексвійськкома Євгена Борисова, який, на жаль для нього, не встиг покинути Україну і тепер сидить за ґратами в очікуванні вироку.

 qrxiquikhideuant

Олександр Матвєєв – давній та близький соратник мера Геннадія Труханова, ще з того часу, коли Труханов очолював “Партію регіонів” у міськраді. Матвєєв також був заступником голови фракції "Довіряй Делам" у міськраді й раніше очолював депутатську комісію з комунальної власності. Наразі він є її рядовим членом, проте його називають "сірим кардиналом" цієї сфери у мерії.

У 2019 році депутата затримали співробітники Управління захисту економіки біля будівлі міськради. Поліція та прокуратура розслідують зловживання депутатом службовим становищем. Матвєєва підозрюють у тому, що він діяв на користь близьких людей під час передачі комунальних приміщень у приватні руки.

За даними правоохоронців, Матвєєв причетний до організації двох інвалідних об’єднань – ГО «Добрі справи» та ГО «Інтеграція плюс». Спочатку до цих об’єднань мали входити міські інваліди, проте тут не значиться жодного працівника, окрім директора.

«Завдяки тому, що громадські організації здійснюють свою діяльність на пільгових умовах і можуть орендувати приміщення за одну гривню, Матвєєв організував корупційну схему з передачі приміщень у суборенду та подальших їх викуп за «ринкову» вартість», — писали ЗМІ з посиланням на джерела в органах.

Зокрема, ГО «Інтеграція плюс» у 2014 році продала нежитлові приміщення першого поверху на Адміральському проспекті за 677 тис. гривень, тоді як ринкова ціна на той момент склала 1,5 млн гривень! Так само місто втратило й будинок за адресою – Ланжерон, 12/3. Його викупили за 250 тисяч гривень.

Інше товариство інвалідів «Добрі справи» перепродало перший поверх у будинку на вулиці Рішельєвській за 456 тис. гривень, тоді як реальна вартість об’єкту становила 1,23 млн гривень.

Справи ці тягнуться вже добрий десяток років, але зважаючи на все, цього разу за схемника взялися серйозно, раз він вирішив залишити країну. Примітно, що в комісії з питань комунальної власності, окрім Матвєєва, є лише два депутати – Роман Сеник та Людмила Варрава. Не зовсім зрозуміло, як тепер вона функціонуватиме та ухвалюватиме рішення.

fttc.com.ua