Ворог обстріляв енергетичні об’єкти у двох областях, пошкоджено обладнання

ремонт,електроенергія

Російські військові обстріляли енергетичні об’єкти у двох прифронтових регіонах, зокрема були атаковані об’єкти енергетичної та газової інфраструктури.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

Зазначається, що під удар потрапило обладнання одного з енергетичних об’єктів на півдні країни – пошкоджено будівлю та електричний кабель.

В іншому прифронтовому регіоні під час обстрілу зафіксували влучання в об’єкт газової інфраструктури, є пошкоджене обладнання.

Водночас через пошкодження газорозподільних мереж внаслідок ворожих обстрілів у Донецькій області від газопостачання відключено 108 споживачів.

При цьому через негоду у Сумській та Чернігівській областях залишаються без світла близько 2 тисяч абонентів у 14 населених пунктах.

Як нагадали у Міненерго, сьогодні по всій країні застосовуватимуться графіки погодинних відключень – з 8:00 до 24:00.

Відключення не передбачені для підприємств критичної інфраструктури, а також підприємств, які імпортують 80% електроенергії для своїх потреб відповідно до урядової постанови.

Як повідомлялося, очільник "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що у наступні кілька тижнів ситуація в українській енергосистемі України буде набагато важчою. Так, із 11:00 до 23:00 графіки відключень будуть більшими, ніж у решту часу доби.

Автор: Юлiя Далецька