Росіян зобов’яжуть сплачувати податок на всі товари з-за кордону

рубль,податки,рублі

З усіх онлайн-замовлень росіян з-за кордону через маркетплейси почнуть стягувати мито, незалежно від їх вартості.

Це відбудеться після набуття чинності змін до митного законодавства Євразійського економічного союзу (ЄАЕС), пише російська газета "Вєдомості".

Зміни передбачають виведення товарів, придбаних за допомогою електронних ресурсів, в окрему категорію з особливостями їхнього митного адміністрування. Нові правила ще мають ратифікувати парламенти країн ЄАЕС, у тому числі Росії.

За даними російських ЗМІ, мито для товарів вартістю понад 200 євро становитиме від 5% до 15%. Максимальний розмір мита може бути встановлений для окремих видів харчової та сільгосппродукції, виробів легкої промисловості, дорогоцінного каміння та металів, ювелірних виробів, будматеріалів та автотранспорту.

Зараз поріг безмитного ввезення товарів з-за кордону для росіян становить 1000 євро, з 1 квітня його знизять до 200 євро. З суми, що перевищує цей рівень, доведеться сплатити мито за ставкою 15%.

Ліквідація порогу безмитного ввезення призведе до підвищення вартості товарів для кінцевого споживача та збільшення витрат операторів електронної транскордонної торгівлі, зазначила співзасновниця російського сервісу Б1 Вільгельміна Шавшина.

Автор: Михайло Орлюк