В Україні запрацював єдиний портал вакансій у державних медичних закладах

лікар

В Україні запрацював Єдиний вебпортал вакантних посад у державних закладах охорони здоров’я.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

Законодавство вимагає використовувати його для проведення добору на вакансії у державних та комунальних медзакладах, зокрема, при проведенні конкурсу на посаду керівника.

Утім, водночас вимога не поширюється на заклади охорони здоров’я приватної форми власності, заклади охорони здоров’я МВС, Міноборони, військових формувань, а також правоохоронних органів спеціального призначення.

На порталі можна розміщувати оголошення про вакансії у медзакладах, шукати роботу, подаватися на оприлюднені позиції, розміщувати оголошення про результати проведених конкурсів тощо.

Розміщувати інформацію на порталі можуть керівники та уповноважені особи закладів охорони здоров’я. Водночас вони мають пройти процедуру електронної ідентифікації та автентифікації та створити особистий кабінет. Зареєструватися на сайті також можуть і кандидати на посади.

Користування вебпорталом – безоплатне.

Читайте також: НАЗК готує проєкт для працевлаштування ветеранів у структурі Агентства

Інформацію про вакантну посаду до Єдиного вебпорталу заклади охорони здоров’я мають подавати протягом 10 робочих днів із дня її утворення або вивільнення.

Єдиний вебпортал призначений для цифровізації процесу пошуку вакансій у закладах охорони здоров’я.

Крім того, завдяки йому працівники сфери охорони здоров’я зможуть легко знайти актуальні вакансії, а заклади охорони здоров’я – швидко задовольнити свої кадрові потреби. Також підвищується контроль якості та прозорості підбору кадрів, і зменшується дефіцит кадрів у сфері охорони здоров’я.

Як повідомлялося, українські підприємці підвищують зарплати через брак працівників.

Автор: Юлiя Далецька