Україна минулої доби залучала аварійне енергопостачання з Польщі

електроенергія

Станом на ранок 10 серпня внаслідок бойових дій та технічних порушень в Україні знеструмлений 491 населений пункт.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

Як зазначають енергетики, сьогодні відключення електроенергії не плануються. Водночас протягом минулої доби залучалось аварійне енергопостачання з Польщі.

Тож, Міненерго закликає всіх українців раціонально та ощадливо використовувати електроенергію, особливо у пікові години – з 7:00 до 11:00 та з 17:00 до 22:00.

Через негоду на ранок знеструмлено чотири населених пункти у Київській та Кіровоградській областях.

Також на Донеччині внаслідок бойових дій знеструмлювались високовольтні підстанції, побутові споживачі, а також залізниця. Наразі живлення для всіх споживачів відновлено.

У Запорізькій області на одній із підстанцій після обстрілу виявлено уламки дрона. Знеструмлено підстанцію та побутових споживачів.

Читайте також: "Енергоатом" виведе в ремонт ще два енергоблоки, до листопада їх повернуть в мережу, – Котін

Крім того, у Дніпропетровській області через технологічні порушення знеструмлювались підстанції та побутові споживачі. Живлення відновлено за резервною схемою.

На Миколаївщині внаслідок технологічних порушень знеструмлювалось обладнання на підстанції та побутові споживачі. На ранок живлення відновлено.

У Тернопільській області через технологічні порушення без електрики залишались підстанції та побутові споживачі. Живлення відновлено для всіх споживачів.

Загалом минулої доби енергетики відновили живлення для 4713 споживачів, яких було знеструмлено внаслідок бойових дій.

Як повідомлялося, "Укренерго" відновило відключення. Так, 8 серпня, з 17:00 до 22:00 застосовувалися обмеження споживання електроенергії для промисловості та бізнесу.

Раніше в "Укренерго" заявили, що добовий максимум споживання вдалося змістити на денні години, що сприяє стійкості енергосистеми і допомагає уникати відключень.

Автор: Юлiя Далецька