Нацбанк зафіксував найбільшу квартальну кількість ідентифікацій через BankID. ІНФОГРАФІКА

bankid

В Україні спостерігається зростання попиту на використання Системи BankID НБУ як способу віддаленої ідентифікації та верифікації користувачів. Так, за перший квартал 2024 року загальна кількість успішних електронних ідентифікацій, які були здійснені з використанням Системи BankID НБУ, становила 16,1 млн, що на 16% більше, ніж у четвертому кварталі 2023 року.

Наразі це найбільша кількість успішних ідентифікацій за квартальний період з початку роботи системи, йдеться в повідомленні Національного банку України.

Упродовж першого кварталу 2024 року до системи підключено 8 нових абонентів – надавачів послуг. Тож наразі Система BankID НБУ налічує 142 учасники: 38 банків-ідентифікаторів та 104 абоненти – надавачі послуг.

Нагадаймо, що 99,9% клієнтів, у яких відкриті рахунки в банках, мають можливість доступу до широкого спектру віддалених послуг через Систему BankID НБУ.

У Нацбанку також заявили про подальший розвиток системи.

"Ми працюємо над упровадженням нового функціоналу – автоматизованою процедурою розгляду спорів, що буде доступною в особистому кабінеті абонента. Це має суттєво спростити взаємодію між комерційними абонентами в частині оскарження електронних ідентифікацій. Діалог між надавачем послуг і банком-ідентифікатором відбуватиметься в зручному електронному середовищі", – сказала заступнця директора Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Національного банку Ольга Василєва.

інфографіка

Автор: Галина Ялівець