Через обстріли в Україні вимикалися повітряні лінії електропередачі у декількох областях

електроенергія,електрика,світло,леп

Унаслідок ворожих обстрілів в Україні вимикалися повітряні лінії електропередачі у північному регіоні, а також у чотирьох областях.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

Зокрема, у Дніпропетровській області внаслідок обстрілу вимикалась високовольтна повітряна лінія, через що було знеструмлено підстанцію та місцеву промисловість. Під час огляду на території підстанції виявлено пожежу, яку вже ліквідували.

На Чернігівщині внаслідок обстрілу вимикалися повітряні лінії, через що знеструмлювалися споживачі. Енергетики частково відновлювали електропостачання, але через повторні удари, які тривали упродовж доби, споживачів знову було знеструмлено.

У північному регіоні через бойові дії вимикалась високовольтна повітряна лінія, що призвело до знеструмлення підстанції та побутових споживачів.

У Запорізькій області в результаті ракетного обстрілу стався обрив дротів на повітряній лінії. Лінію включено в роботу.

На Донеччині через бойові дії вимикалась високовольтна повітряна лінія, що спричинило знеструмлення підстанції. При цьому споживачі не знеструмлювались.

Як повідомлялося, споживання електроенергії в Україні через спеку досягло максимуму. Обленерго застосовують графіки відключень світла протягом усієї доби.

Автор: Юлiя Далецька