В Ужгородському районі видають дозволи на перебування у прикордонній смузі

Читать на русском

В Ужгородському районі видають дозволи на перебування у прикордонній смузі

В Ужгородському районі видають дозволи на перебування у прикордонній смузі

В Ужгородському районі почали видавати дозволи на перебування у прикордонній смузі. Їх можуть перевірити будь-де в межах п’ятикілометрової зони вздовж державного кордону.

Про це розповів журналіст Віталій Глагола у Telegram у п’ятницю, 19 квітня.

Дозвіл мають отримати мешканці Ужгородського району, які мешкають, в’їжджають, ведуть певні роботи або пересуваються на території в межах п’яти кілометрів від лінії кордону.

Глагола зазначив, що територія у межах населених пунктів не входить до прикордонної смуги.

"Дозвіл діє лише в межах території прикордонного загону, який його видає. Тобто дозвіл виданий 94-м (Чопським) прикордонним загоном діє лише на території Ужгородського району", — розповів він.

null queiqxeihuirhant

Зміни у прикордонному режимі. Фото: ДПСУ

У яких випадках потрібен дозвіл мешканцям Ужгорода

Журналіст наголосив, що мешканцям міста знадобиться дозвіл, якщо вони захочуть поїхати збирати гриби чи відпочивати, наприклад, до с. Гуту.

"Людина повинна розуміти: якщо вона рухається вздовж кордону, то повинна мати дозвіл. Тому той, хто планує рано чи пізно відпочивати у прикордонній смузі, може вже подавати документи на отримання дозволу, тому що це робиться протягом десяти днів, а не за один ", — зазначив Глагола.

null

Алгоритм отримання дозволу. Фото: t.me/VGlagola

Які населені пункти входять до прикордонної смуги

У межах Ужгородського району такими населеними пунктами є: Ужок, Волосянка, Верховина Бистра, Лубня, Загорб, Стужиця, Домашин, Сіль, Княгиня, Стричава, Забродь, В. Березний, М. Березний, Завосине, Новоселиця, Кам’яниця, Гута, Невицьке, Оноківці, Ужгород, Сторожниця, Тарнівці, Ботфалва, Шишлівці, Батфа, Палло, Галоч, Паладь Комарівці, Малі Селменці, Сюрте, Тійглаш, Соломонове, Чоп, Тисаашвань, Червоне, Тисауйфалу, Єсень, Салівка та Петрівка.

Глагола додав, що дозвіл можуть перевірити будь-де в межах п’ятикілометрової зони вздовж державного кордону.

null

Пост Глаголи. Фото: скріншот

null